Huiswerk TV

Overzicht

Over ons

In Nederland lopen tal van fantastische leraren rond. Het is fysiek natuurlijk niet mogelijk om les te krijgen van al die goede leraren. Maar op internet kan dat wel, via filmpjes!

De website www.huiswerk.tv zorgt hiervoor. Huiswerk.tv is een open platform voor uitlegvideo’s voor leerlingen van de laatste klassen van het basisonderwijs en van het voortgezet onderwijs. De uitlegfilmpjes op de site kunnen gratis bekeken worden. Ook kan iedereen filmpjes toevoegen en waarderen. Op deze manier maken we optimaal gebruik van de "wisdom of the crowd".

Missie

Huiswerk.tv probeert goede en enthousiaste leraren ertoe te zetten hun didactische kwaliteiten niet slechts beperkt te houden tot de klas die ze lesgeven. Laat alle leerlingen in Nederland hiervan meeprofiteren! Maak een uitlegvideo en plaats deze op de site huiswerk.tv.

De missie van huiswerk.tv is als volgt te omschrijven: Iedere leerling toegang bieden tot de beste leraren van Nederland!

Natuurlijke selectie

Huiswerk.tv roept ieder schoolbestuur en leerling op om hun beste docenten te stimuleren en uit te dagen tot het maken van uitlegfilmpjes. Hoe groter het aanbod, des te beter de kwaliteit. Immers, zodra iemand een filmpje heeft bekeken, kan hij of zij aangeven of dit filmpje nuttig was. Hierdoor ontstaat door een rangorde in wat goede en minder goede uitlegfilmpjes zijn. De beste filmpjes zullen bovenaan in de zoekresultaten verschijnen. Een soort van natuurlijke selectie dus. Scholen met veel leraren in dienst die goed scoren kunnen hiermee pronken. En voor leraren zelf is het natuurlijk een hele eer om bij de beste filmpjes in hun categorie te behoren.

Verdienmodel

Alles op de site huiswerk.tv is gratis. Dit is bewust gedaan, zo is de toegankelijkheid voor leerlingen het grootst. De site onderhouden kost natuurlijk wel geld. Daarom is het mogelijk dat er in de toekomst op beperkte schaal advertenties geplaatst zullen worden.

Iedereen kan meedoen

Huiswerk.tv is een open platform. Dit betekent dat iedereen filmpjes kan bekijken en delen, maar ook kan beoordelen en toevoegen. Voor het beoordelen en toevoegen moet eerst een account aangemaakt worden. Dit is heel eenvoudig. Delen kan via social media zoals Twitter en Facebook.

Door gebruik te maken van iedereen die enthousiast is, zowel in het bekijken als toevoegen van video’s, realiseren we nieuwe manier van kennisdelen. Leerlingen bepalen zelf wat ze de beste filmpjes vinden en leraren ontsluiten een veel groter publiek. Samen komen we verder. Op weg naar een slimmer Nederland.

Huiswerk.tv – samen slim

Categoriën

Zoek nu makkelijk op categorie naar het onderwerp waar je op vast loopt

Studenten

272
studenten maken op dit moment gebruik van onze service

Docenten

166
docenten zorgen op dit moment voor alle uitlegfilmpjes

Social media

Heeft huiswerk.tv je geholpen met het onderwerp waar je op vast liep? Deel het dan met je vrienden.

Aanmelden

Ben je al geregistreerd bij ons dan kun je hier inloggen!

Deze gegevens zijn niet juist
Je bent ingelogd, een moment geduld.
×