Huiswerk TV

Overzicht

Hoe werkt huiswerk.tv

Filmpjes zoeken

Huiswerk.tv maakt uitleg van de beste leraren toegankelijk voor alle leerlingen van Nederland. Op de site kan op twee manieren naar de juiste uitlegfilmpjes gezocht worden, via de categorieënkolom aan de linkerkant van de pagina en via de zoekbalk bovenaan de pagina. Ook kun je beide manieren combineren. Door eerst op een categorie links te klikken, en volgens een zoekopdracht in de zoekbalk te typen, zoek je alleen binnen de aangeklikte categorie op de ingetypte zoekterm.

Filmpjes beoordelen

Na het bekijken van een filmpje kun je aangegeven of het filmpje nuttig voor je was. Op deze manier komt er een rangorde in de filmpjes. De filmpjes die de meeste “nuttigs” hebben, komen hoger in de zoekresultaten. Door deze systematiek bepalen gebruikers (leerlingen) zelf welke filmpjes goed zijn en welke niet. Hierdoor wordt de kwaliteit van de site gewaarborgd en steeds beter.

Voor het kunnen beoordelen van de uitlegvideo’s moet je account hebben. Dit is gelukkig erg eenvoudig. Klik op de link “account aanmaken” rechtsboven in beeld, en de rest wijst zich vanzelf.

Filmpjes toevoegen

Ook voor het plaatsen van filmpjes moet je ingelogd zijn. Eenmaal ingelogd, is het toevoegen van een filmpje erg gemakkelijk. Ga hiervoor naar Mijn video’s en klik op Video toevoegen. De rest wijst weer zichzelf. Vergeet niet naast de categorie ook de subcategorie aan te geven.

Voor de vindbaarheid van het filmpje is een goede omschrijving ervan heel belangrijk. Ook het toevoegen van relevante tags (sleutelwoorden) verhoogt sterk de vindbaarheid van het filmpje.

Baas over eigen content

Voor het toevoegen van filmpjes is bewust gekozen om dit via sites als YouTube en Vimeo te doen. Het kopiëren van de link die verwijst naar het filmpje is voldoende voor het plaatsen op huiswerk.tv. Hierdoor behouden leraren (of anderen die een filmpje hebben gemaakt) zelf volledig de controle over hun eigen content. Een leraar kan op YouTube immers zelf bepalen of insluiten (embedden) van het filmpje toegestaan is. Ook kan een leraar wanneer een filmpje bijvoorbeeld verbetering behoeft het filmpje weer van YouTube halen.

Categoriën

Zoek nu makkelijk op categorie naar het onderwerp waar je op vast loopt

Studenten

269
studenten maken op dit moment gebruik van onze service

Docenten

162
docenten zorgen op dit moment voor alle uitlegfilmpjes

Social media

Heeft huiswerk.tv je geholpen met het onderwerp waar je op vast liep? Deel het dan met je vrienden.

Aanmelden

Ben je al geregistreerd bij ons dan kun je hier inloggen!

Deze gegevens zijn niet juist
Je bent ingelogd, een moment geduld.
×