Huiswerk TV

Overzicht
de bouw en werking van de nieren Examenstof Havo/VWO

Een video over de bouw en de werking van de nieren. verder wordt de vorming van nierstenen besproken en komen de binas tabellen aan bod

Toegevoegd door: neuffie

Biologie - Werking luchtpijp

De luchtpijp is een belangrijk onderdeel van onze longen. De luchtpijp zorgt ervoor dat onze longen schoon blijven. Deze animatie laat zien hoe de luchtpijp dit doet en hoe onze longen werken.

Toegevoegd door: Lotte

Biologie - Werking bronchiën

De bronchiën zijn een belangrijk onderdeel van onze longen. Bronchiën spelen een rol bij het in en uitademen. Deze animatie laat zien wat de bronchiën zijn en hoe onze longen werken.

Toegevoegd door: Lotte

Biologie - Bevruchting (Engels)

Mooie video over bevruchting. De video is in het Engels en er staat (niet al te hinderlijk) \"sample use only\" doorheen.

Toegevoegd door: MasterB

Biologie - Werking lonblaasjes

De longblaasjes zijn een belangrijk onderdeel van onze longen. De longblaasjes zorgen namelijk voor het opnemen van zuurstof uit de ingeademde lucht. Deze animatie laat zien wat de rol van de longblaasjes is en hoe onze longen werken.

Toegevoegd door: Lotte

Biologie - Bloedvaten

Animatie over de bloedvaten: slagaders, vaten en haarvaten.

Toegevoegd door: Lotte

Biologie - Wat is een beroerte

Filmpje van de Hartstichting over een beroerte. In dit filmpje wordt op een heldere manier uitgelegd wat het verschil is tussen een TIA, herseninfarct en een hersenbloeding. Het filmpje laat ook zien wat de belangrijkste verschijnselen zijn om een beroerte te herkennen.

Toegevoegd door: Lotte

Werken met de Microscoop

In deze video leer je de onderdelen van een microscoop. Ook leer je hoe je moet werken met de microscoop. Daarna zie je hoe je een preparaat moet maken.

Toegevoegd door: timvanw

Teen Facts - Groeipijnen van Science Center NEMO

Teen Facts is een tentoonstelling over hoofd, hart en hormonen. Teen Facts brengt op speelse, spannende en persoonlijke wijze de wetenschap achter onze puberteit tot leven. Tieners vinden in de tentoonstelling verklaringen, excuses, weetjes en feiten over typische tienerverschijnselen. NEMO steekt hen een hart onder de riem tijdens deze dynamische periode waarin veel in een korte tijd verandert. Zij ontdekken hoe een lichaam tot zo'n groots spektakel in staat is.

Toegevoegd door: goslinga

The greatest Discoveries: Evolutie (documentaire) (Nederlands ondertiteld)

Het boek van Darwin "Origin of Species" is tot op de dag van vandaag, nog steeds één van 's werelds bekendste boeken. We zien hoe Darwin zijn theorie ontwikkelde. Duidelijk wordt uitgelegd welke ontdekkingen er zijn gedaan aan de hand van de vondst van menselijke fossielen. In deze aflevering gaan we zeven miljoen jaren terug en krijgen we de grootste ontdekkingen over de evolutie van de mens prachtig in beeld!

Toegevoegd door: Ndoll1

The greatest Discoveries: Genetica (Nederlands ondertiteld)

In deze aflevering wordt onder andere getoond hoe bepaalde menselijke eigenschappen worden doorgegeven aan onze familie. Aan de hand van prachtig beeldmateriaal zien we wat de grootste ontdekkingen in de genetica hebben voor de mensheid

Toegevoegd door: Ndoll1

Spieren

Spieren hebben we allemaal, hier lees je er alles over.

Toegevoegd door: neuffie

Aanmelden

Ben je al geregistreerd bij ons dan kun je hier inloggen!

Deze gegevens zijn niet juist
Je bent ingelogd, een moment geduld.
×